Vergoeding voor Binamed krabpakken

Op deze pagina leggen we uit waar je rekening mee moet houden als je voor vergoeding van Binamed krabpakken in aanmerking wilt komen.

Vergoeding bij chronische inflammatoire huidaandoeningen

Binamed krabpakken worden in principe vergoed wanneer je de pakken draagt bij klachten als gevolg van chronische inflammatoire huidaandoeningen, zoals:

  • Constitutioneel eczeem
  • Psoriasis
  • Epidermolysis bullosa
  • Sclerodermie
  • Schimmelinfecties

Wettelijk eigen risico

Ook voor het verkrijgen van verbandmiddelen geldt in Nederland een wettelijk eigen risico vanuit de basisverzekering. In 2024 is dat minimaal €385,-. Zolang dit bedrag nog niet (volledig) is gebruikt, zal de zorgverzekeraar een rekening sturen naar de patiënt.

Binamed krabpakken op recept bestellen (met vergoeding)

Om in aanmerking te komen voor vergoeding, moet een Binamed krabpak voorgeschreven zijn door je behandelaar. Daarmee bedoelen we de behandelend arts of verpleegkundig specialist.

We hebben een receptformulier voor Binamed krabpakken ontworpen, dat afgestemd is op de vereisten van de zorgverzekeraars.

Download receptformulier Binamed krabpakken

Het receptformulier moet volledig ingevuld zijn en ondertekend door de behandelaar. Je behandelaar of jijzelf stuurt het receptformulier op naar BAP Medical via het e-mailadres info@bap-medical.com. Wil je het liever via fysieke post versturen? Dan kan dat naar het onderstaande adres:

BAP Medical B.V
t.a.v. Binamed recepten
Laan van Westenenk 64
7336 AZ Apeldoorn

Binamed krabpakken bestellen zonder vergoeding

Het is niet mogelijk om de krabpakken in de vrije verkoop te bestellen. Binamed krabpakken zijn alleen op aanvraag van de behandelaar verkrijgbaar.

Mogelijkheden tot vergoeding per verzekeraar

Er kunnen per zorgverzekering verschillen zijn in het aantal artikelen dat per aanvraag/behandeljaar vergoed wordt. In onderstaand document vind je een overzicht van de vergoeding per zorgverzekeraar. Twijfel je? Neem dan altijd voor de zekerheid contact op met je zorgverzekeraar voor de voorwaarden die op jou van toepassing zijn.

Download het vergoedingenoverzicht 2024 voor Binamed krabpakken

Ook kun je (hiervoor) navraag doen bij DeclaCare, onderdeel van BENU. Zij beoordelen op basis van het receptformulier alle compressie-, litteken- en wondproducten die in Nederland vanuit de basisverzekering vergoed worden. Aan de hand van het BSN-nummer kunnen zij nakijken, bij wie en hoe je verzekerd bent. Het telefoonnummer van DeclaCare is 010-5938127.

Norm, groei en medische noodzaak

Voor de krabpakken geldt dat elke verzekeraar een eigen norm voor vergoeding en eigen regels heeft voor (extra) verstrekking bij groei of medische noodzaak. Die lees je in het vergoedingenoverzicht 2024. Hieronder geven we ook een uitleg over deze norm en de regels die zorgverzekeraars kunnen hanteren.

Norm *

  • De norm is 3 stuks per lichaamsdeel (1x in gebruik/aan, 1x in de was en 1x in de kast).
  • In een voorschrift mogen verbandmiddelen elkaar niet overlappen; dus géén elleboogstukken bij een hemd met lange mouwen.
  • Zorgverzekeraars die afwijken van de ‘Norm’ zijn voorzien van aanvullende toelichtingen

Groei **

  • Extra verstrekking vanwege groei is mogelijk.
  • Dit dient duidelijk op het receptformulier vermeld te worden.

Medische noodzaak ***

  • Extra verstrekking vanwege medische noodzaak is mogelijk (per behandeljaar).
  • Een toelichting op het receptformulier is noodzakelijk.

Wij proberen de informatie over de vergoeding zo volledig en nauwkeurig mogelijk weer te geven. Houdt er rekening mee dat het incidenteel voor kan komen dat door ontwikkelingen bij zorgverzekeraars informatie over de vergoeding achterhaald kan zijn. Daarom aanvaardt Binamed geen enkele verantwoordelijkheid voor eventuele gevolgen of schade, op welke manier dan ook ontstaan door foutieve of onvolledige informatie.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder bij vragen over een eventuele vergoeding van Binamed door zorgverzekeraars.

Neem contact met ons op